Zoeken
  • Meester Samir

Mezelf vinden waar ik het nooit had durven zoeken

Trainingen geven aan grote bedrijven in Nederland. Dat was het doel dat ik voor mezelf had gesteld als trainer en coach. Ik zag het als de ultieme vorm van succes voor een jongen die opgegroeide in één van de zwakste wijken in Amsterdam Nieuw-West. Het bleek allemaal veel ingewikkelder dan gedacht. Ik had niet het juiste netwerk dat me toegang kon geven tot die grote bedrijven. Het voelde alsof ik faalde. Ik weet dat ik daar kwaliteit en waarde kan brengen, dus waarom lukte het me dan niet? Met dat in mijn achterhoofd liep ik afgelopen donderdag New Metropolis binnen (de dependance van Pakhuis de Zwijger in Nieuw-West). Ik geef er een training als onderdeel van Nieuw Amsterdam Academie over het dichter bij jezelf komen en het vinden van je ‘purpose’. Een training die ik inmiddels als meerdere malen gegeven heb en ook meerdere malen in Nieuw-West. En elke keer als ik deze training geef, gebeurt er iets magisch binnen de groep. Heel veel ‘aha’-momenten en kwartjes die vallen. Na de training vroeg ik een van de deelnemers hoe ze de training had ervaren. Zij antwoordde: “Ik was ver buiten mijn eigen buurt, Nieuw-West, op zoek naar antwoorden op vragen over mijn leven. Maar om het hier nu in mijn achtertuin te vinden, dat doet mij veel.” Deze woorden kwamen keihard bij mij binnen. Het was herkenning. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik 'uit' Nieuw-West moest vertrekken om succesvol te kunnen zijn. Wat ik van deze deelneemster leerde, is dat het niet ligt aan de plek, maar aan mezelf. Zolang ik doe wat dicht bij mij ligt, maakt het helemaal niet uit waar of voor wie ik het doe. Dan ben ik namelijk al succesvol. Dankbaar voor het werk dat ik mag doen!

116 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2018 by Samir el Hadaoui